top of page
diana-polekhina-Hzz7AEyLhZk-unsplash.jpg

"Yoga takes you into the present moment,
the only place where life exists."

Yoga zomerlessen

Yin yoga op donderdag -en vrijdagochtend van 9u30 tot 10u30 bij Réveil in Schaffen.
                                                                                                                                            
27 juni
4 juli - 5 juli - 25 juli - 26 juli
1 augustus - 2 augustus -  8 augustus - 9 augustus - 22 augustus -  23 augustus - 29 augustus - 30 augustus

De kostprijs bedraagt 10€. Tijdens de zomerlessen is er geen abonnement en kan je gewoon per les inschrijven. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 

Hatha yoga op maandag -of dinsdagavond van 19u30 tot 20u30 op het grasveld bij Kasteel Meerlaer in Laakdal

Deze lessen gaan uitsluitend door bij goed weer. Jij kan alvast je naam op de lijst laten zetten en dan ontvang jij een mailtje als er een les gepland staat. De kostprijs is 10 €/les.
 

De nieuwe yoga reeks start in de week van 16 september en loopt tot 25 oktober 2024.

Yoga @ Tessenderlo/Engsbergen
Woensdag     19u30 - 20u30        Hatha yoga

Donderdag    19u30 - 20u30        Yin yoga en zachte Hatha yoga

Deze lessen gaan door in de turnzaal van de Lettertrein in Engsbergen.  Er is een grote parking direct aan de turnzaal.

De kostprijs voor een abonnement is € 72 (€ 12 / les, 6 weken).

Yoga @ Schaffen, Réveil (buurt kerkhof)

Donderdag   9u15 - 10u15           Yin yoga en zachte Hatha yoga

De kostprijs voor een abonnement is € 72 (€ 12 / les, 6 weken).

Yoga @ Schaffen, Réveil (buurt kerkhof)

Vrijdag   9u15 - 10u15                  Yin yoga en zachte Hatha yoga

Vrijdag   10u45 - 11u45                Yin yoga en zachte Hatha yoga

De kostprijs voor een abonnement is € 72 (€ 12 / les, 6 weken).

Wil jij graag een plaatsje reserveren voor de nieuwe yogareeks?  Stuur dan een mailtje naar info@lotuslifecoaching.be.

Bij inschrijving ontvang je gratis toegang tot het online yoga platform gedurende de ganse reeks.

Yoga @ Home

Er is ook een "online yoga platform" beschikbaar zodat jij jouw yoga practice kan doen waar en wanneer jij maar wil. Geniet van een ruim aanbod inspirerende yogasessies: Yin yoga, Hatha yoga, Vinyasa yoga, specifieke ochtend- en avondsessies, ...

De kostprijs per maand is € 9,95 of schrijf je nu in voor 3 maanden en betaal slechts € 24,95.  Bovendien wordt er hiervan € 5 doorgestort naar het Solid project waardoor jij helpt om vrouwen in India te empoweren.

Inschrijven kan via info@lotuslifecoaching.be.

 

Wens jij graag voor jouw bedrijf, vereniging of als teambuildingsactiviteit te proeven van yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen, ... ?  Graag werk ik een programma uit volgens jouw wensen.

"Yoga is a mirror to look at ourselves from within."
yoga stretch.JPG

Hatha yoga is een klassieke vorm van yoga die zich richt op het versterken en versoepelen van de spieren en het in balans brengen van lichaam en geest. Bovendien ervaar je minder stress en voel je de energie weer stromen.  In deze lessen leer je verschillende yogahoudingen combineren met adem- en ontspanningsoefeningen. Het is een fysieke vorm van yoga, waarbij je iets langer in een bepaalde houding blijft staan. Je hebt daardoor alle ruimte voor het goed aanleren van een houding en je kan je voluit concentreren op je ademhaling. Je wordt je meer bewust van je lichaam, waardoor je je enerzijds beter kan ontspannen en anderzijds voel je de energie weer stromen.
 

Yin yoga is een therapeutische vorm van yoga en bestaat uit rustige, vnl. zittende en liggende houdingen. Doordat de houdingen verscheidene minuten worden aangehouden, wordt hierbij het bindweefsel (fascia) gerekt. Hierdoor worden pezen en ligamenten soepeler en worden botten en gewrichten meer flexibel. 

Bovendien stimuleren yin houdingen de meridianen (energiekanalen) in ons lichaam. Hierdoor kan de energie weer stromen en worden blokkades in het lichaam opgeheven. Je voelt je fitter, je hebt minder fysieke en mentale klachten en je lichaam en geest worden terug in balans gebracht.

Doordat yin yoga een meditatieve vorm van yoga is, krijg je de ruimte om naar binnen te keren waarbij je dieper tot je eigen kern komt en alles kan loslaten. Je kan hierbij bepaalde sensaties, gevoelens en gedachten observeren waardoor je je meer bewust wordt van je lichaam.

​Yin yoga is geschikt voor iedereen en kan ook zeker een meerwaarde bieden voor personen met bepaalde klachten zoals:​

  • Burn-out en stressgerelateerde klachten

  • Depressie

  • Chronische vermoeidheid

  • Chronische pijn

  • Fybromyalgie/ CVS

  • Reumatische aandoeningen...

yoga%20ann%20italie_edited.jpg
"Yoga is not about touching your toes.
It is what you learn on the way down."

Praktische informatie

We starten de les met een korte meditatie en/of ademhalingsoefening om zo de drukte van de dag even achter ons te laten en naar binnen te keren, zodat we ten volle van de yogales kunnen genieten.
 
Nadat je lichaam is opgewarmd, beginnen we aan de hoofdhoudingen. Dit zijn de belangrijkste houdingen van de yoga sessie. Deze houdingen worden nu en dan afgewisseld met een herstelhouding waarmee je lichaam weer in balans komt en kan ontspannen. Elke les eindigt met een relaxatie-oefening. Dit kan een passieve, een actieve relaxatie oefening of een visualisatie zijn. Lichaam en geest kunnen nu helemaal ontspannen. Tijdens de ganse les wordt er ook veel aandacht besteed aan de ademhaling.  Er worden ademhalingstechnieken aangeleerd die je helpen te ontspannen en andere die je energiepeil verhogen.
 
​Eet minimaal 1,5 uur voor de les en liefst geen te zware maaltijden. Na de les eten is prima. Drink na de les voldoende water, zo worden afvalstoffen sneller afgevoerd.
 
Als je bepaalde fysieke beperkingen hebt, meld dit dan zeker zodat ik hiermee rekening kan houden en eventueel alternatieve houdingen kan aanbieden.
Luister naar je lichaam en doe enkel de houdingen die op dit moment haalbaar zijn voor jou. Heb een beetje geduld met je lichaam en forceer niets. Je zal versteld staan hoe snel je lichaam vooruitgang boekt.
 
Yoga is geen competitie en wil net deze ongezonde gewoonte afleren.  Iedereen doet wat zijn lichaam op dat moment aan kan.  Het maakt bijvoorbeeld niet uit of je met je handen de grond kan raken of deze op je scheenbeen legt, het effect van de houding is hetzelfde. De weg er naar toe (beweging) in combinatie met de ademhaling is het belangrijkste. Zodra je pijn voelt, kom je langzaam uit de houding en kies je voor een gemakkelijkere variant.  Je mag wel de stretch voelen om op deze manier je grenzen te verleggen, maar het mag niet als pijnlijk ervaren worden.
 

Klik hier voor de yoga workshops.

bottom of page