top of page
diana-polekhina-Hzz7AEyLhZk-unsplash.jpg

Yoga & stretch oefeningen voor
een ontspannen psoas spier

De psoas is een belangrijke spier die de verbinding vormt tussen het boven- en onderlichaam. Deze spier heeft een grote invloed op onze houding, spierfuncties, gewrichten, kracht en ademhaling. Door chronische stress, emotionele blokkades en spanningen wordt de psoas continue aangespannen waardoor deze spieren korter worden. Ook een zittende levensstijl heeft een invloed op het verkorten van deze spieren. Dit kan o.a. lage rugpijn, bekken-, wervel- en heupproblemen, verzwakte buikspieren, slaapproblemen en spijsverteringsproblemen veroorzaken. 

Daarnaast wordt de psoas ook gezien als “de spier van de ziel” vanwege de diepe verbinding met emoties en intuïtie. Het is een belangrijke schakel tussen het fysieke en spirituele zelf. Deze diepgewortelde kernspier wordt ook beschouwd als een opslagplaats van emotionele spanning en trauma. Door de psoas te ontspannen, kunnen we oude spanningen loslaten en een diepere verbinding met onszelf vinden.

D
oor specifieke yogahoudingen, ademwerk en meditatie zullen we de psoas ontspannen en openen, waardoor ruimte ontstaat voor heling op zowel fysiek als emotioneel niveau.

 

Wat kun je verwachten?   

  • Verlichting van fysieke spanning en pijn in het bekkengebied en de onderrug

  • Diepe ontspanning van lichaam en geest

  • Het loslaten van emotionele blokkades en trauma's

  • Ontdekking van de verbinding tussen lichaam, geest en ziel

  • Praktische tools om psoas-ontspanning te integreren in je dagelijks leven

Wil jij een diepe ontspanning ervaren en je psoas bevrijden van spanning? Reserveer dan nu jouw plaatsje voor deze workshop.

H
et is voor iedereen toegankelijk en er is geen voorkennis van yoga vereist.

Wanneer:

Waar:

Bijdrage:


Docent:

Zondag 29 september 2024, van 9u30 tot 11u30.

Réveil, Postbaan 81, Schaffen Diest

€ 30

Ann Thys


Inschrijven via info@lotuslifecoaching.be

bottom of page