top of page
  • Foto van schrijverAnn Thys

Manifesteren in 5 stappen.

Bijgewerkt op: 5 jul. 2023

Meer en meer mensen hebben de kracht van manifestatie en creatie ontdekt en zijn zich er steeds meer van bewust dat ze zelf de creator van hun eigen leven zijn. Ook de natuurwetten zoals de wet van aantrekking en resonantie zijn ondertussen gekend bij een breder publiek.


Manifesteren betekent letterlijk ‘zich openbaren’. Het ‘tastbaar’ worden van jouw gedachten en verlangens. De basisregel bij manifesteren is dat wat je uitzendt, is wat je aantrekt. De energiefrequentie die jij uitstuurt, krijg je terug. Dit betekent dat jouw gedachten, emoties, gedrag en de daarmee gepaarde energiefrequentie, jouw werkelijkheid creëert. Gelijke trillingen trekken elkaar aan, dus jij moet ervoor zorgen dat jij jouw trilling afstemt op datgene wat jij graag in je leven wil aantrekken. Als jij graag meer liefde wil aantrekken, dan is het nodig dat jouw “emotionele staat van zijn” liefde is. Weet dat wij zonder er bewust van te zijn de hele dag door manifesteren. Alles om je heen is een manifestatie van jouw gedachten en jouw overtuigingen.


In de periode dat ik mijn job als salesmanager had ingeruild voor een zelfstandige coachingpraktijk was ik helemaal in de ban van manifesteren. Ik had er al zoveel over gehoord en gelezen en dit was het ideale moment om de aangeleerde technieken in de praktijk om te zetten. Ik had een duidelijk doel voor ogen… Ik affirmeerde en visualiseerde er op los… Ik beoefende dankbaarheid… Ik deed alles volgens het boekje (dacht ik 😉), maar toch bleef mijn manifestatie uit.


Dus waarom lukte het niet? Wat deed ik dan verkeerd? Omdat ik ervan overtuigd was dat manifesteren écht wel werkt, wilde ik weten waar het schoentje dan knelde.


Na een workshop van Joe Dispenza in Londen te hebben gevolgd, heb ik mij verder verdiept in de kwantum-fysica, de wereld van energie en trillingsfrequenties. Ik ging aan de slag met de kracht van gedachten en ontdekte hoe bepaalde belemmerende overtuigingen en oude patronen die met eigenwaarde te maken hadden mijn manifestatie in de weg stonden. Door mij verder toe te leggen op spiritualiteit leerde ik de stem van mijn ziel en mijn ego kennen en welke impact deze hebben bij het manifesteren. Daarnaast ontdekte ik de kracht en magie van het universum en herinnerde me hoe Greg Braden reeds schreef hoe dun de lijn tussen wetenschap en spiritualiteit eigenlijk is. Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn!


Nu ervaar ik veel meer flow in het leven, veel meer ‘toevalligheden’ komen op mijn pad,... alles ontvouwt zich meer moeiteloos terwijl het vroeger soms als een strijd aanvoelde. Ik voelde me weer verbonden… met mezelf… het leven… vol vertrouwen in het universum.


Volgende 5 stappen kunnen jou alvast inspireren bij het manifesteren


  1. Bepaal jouw doel… jouw diepste verlangen. Wat zou jij willen aantrekken? Wat wil je écht? Wat zou jij anders willen? Het kan van alles zijn: een baan, een relatie, een verandering in jezelf, een specifiek gevoel, een betere gezondheid…

  2. Vorm dan een helder beeld van datgene wat jij wil manifesteren. Stel het je echt helemaal in geuren en kleuren voor, zo gedetailleerd mogelijk. Hoe voelt het als jij dit doel of verlangen gemanifesteerd hebt? Wat doe je dan? Wat straal je uit?

  3. Maak affirmaties (korte positieve zinnen) om jouw doel en verlangen te bekrachtigen. Zeg het in de tegenwoordige tijd alsof het al zo is. Spreek jouw verlangen zo dikwijls mogelijk uit en koppel hier het positieve gevoel aan dat dit verlangen bij je oproept.

  4. Kijk even of er misschien nog een innerlijke criticus actief is die er anders over denkt. Luister naar deze stem want dit is een beschermingsmechanisme ontstaan in je kinderjaren. Het gaat dikwijls over een belemmerende overtuiging ontstaan vanuit een pijn of een angst die nu jouw manifestatie in de weg kan staan.

  5. Laat dan al je verwachtingen los en ga in overgave. Vertrouw erop dat op het juiste moment jouw verlangen zich zal manifesteren.


Ik wens je alvast veel succes en vertrouwen bij het manifesteren van jouw dromen en verlangens!


Alles wat ik leerde wilde ik zelf ervaren, voelen wat werkt en wat werkt niet ,... Wat maakt dat het ene verlangen gemanifesteerd wordt en het andere op zich laat wachten? Samen met Mariet Brans van Studio Zijn brachten we alles samen in een prachtige cursus die ook jij kan gebruiken op jouw reis om jouw mooiste leven te creëren.


Wil jij tijdens een 11 daagse reis jouw trillingsfrequentie verhogen? Vraag dan hier jouw gratis e-book bezield manifesteren aan! Je krijgt alvast enkele tools aangereikt :

Klik hier en download jouw gratis e-book.


Of ben jij misschien zo gebeten door deze materie en wil jij er onmiddellijk mee aan de slag gaan? Klik hier voor de cursus "Bezield manifesteren".
12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page