top of page
diana-polekhina-Hzz7AEyLhZk-unsplash.jpg
The world needs your light.
"Let's rise by lifting others"

Geef jij power aan een vrouw in India? Geloof jij in haar krachten?


Omdat het ook mijn missie is om vrouwen te empoweren en hun ware potentieel te ontdekken sprak de visie & de missie van Solid vzw mij enorm aan.


Solid vzw gelooft in het empoweren van mensen, zodat ze op eigen kracht uit de armoede en moeilijke levensomstandigheden kunnen stappen. Solid is actief in Peru, Kenia en India. Ze reiken deze mensen, met speciale aandacht voor vrouwen, de nodige tools aan via zowel non-profit activiteiten als sociale profit activiteiten (eerlijke werkgelegenheid). Een eerlijk inkomen betekent voor hen een beter leven en een betere toekomst, waardoor hulp op lange termijn overbodig is.


Solid werd opgericht in 2000. Vanaf 2009 lag de focus helemaal op Peru en zijn er heel wat succesvolle projecten lopende. In 2016 werd de horizon verruimd naar Kenia, waar ze vrouwen eerlijke werkgelegenheid bieden via het weven van sisalmanden.


In 2016 startte Solid ook in Ranchi, India. Hier werd een weefatelier opgezet, om plattelandsvrouwen te trainen en werk in eigen streek te geven, en dit vooral in de strijd tegen mensenhandel.  Deze vrouwen boekten grote vooruitgang in hun eigen empowerment, maar COVID-19 ondergraaft dat. De pandemie versterkt net de ongelijkheid die vrouwen en meisjes, in India en overal in de wereld, ondervinden. Het goed draaiende atelier en deze vrouwen hebben het op dit ogenblik erg moeilijk. De lockdown in India, die tot nu toe voortduurt heeft een erg grote impact op de fragiele economische en sociale balans in het land. Actie is nu noodzakelijk.
 

"Let's create a new world together."
india3.png
india1.png
india2.png

“If you empower women , you empower a whole community.”

Elke gift is welkom … samen maken we het verschil!

Voor al uw giften gedaan in 2022 heeft u recht op een uitzonderlijke belastingvermindering van 45%, van het bedrag van uw gift, als die voldoet aan volgende voorwaarden:

•    de gift moet minstens 40 euro bedragen per kalenderjaar en per schenker.
•    de gift loopt via een rekening bij de Koning Boudewijn Stichting, waar Solid erkend is als organisatie.


Ken je Solid via Lotus Life Coaching en wil je graag volgen hoe jouw bijdrage wordt ingezet? Dat kan! Gebruik de volgende mededeling voor giften ten voordele van Solid:

Koning Boudewijnstichting
BE10 0000 0000 0404
Gestructureerde mededeling : ***020/1130/00116***


Neem alvast een kijkje op de website van Solid en laat je verwonderen door prachtige foto’s, fantastische  projecten en verhalen … maar vooral door de mooie, warme mensen…

https://solidinternational.be/
https://solidinternational.be/allposts/paces-crafts-new-workshop-and-training
 

En daarom hebben we jou nodig! Wil jij een verschil maken voor deze vrouwen?


Voor 60 euro kunnen 45 vrouwen op het platteland in India één empowerende workshop per maand volgen, begeleid door een lokale sociaal werker.


Daarbij werken ze aan volgende thema’s:


•    Human Rights, seksuele voorlichting en contraceptie, menstruële hygiëne
•    Emotiebeheersing, conflict & huiselijk geweld
•    Screening van de basisgezondheid
•    Veilig koken op hout/gas (verluchting), Recyclage van plastiek
•    Overheidsprogramma’s en leningen, sparen, & ondernemerschap


Voor veel Indische vrouwen zijn deze thema’s nieuw. Ze willen er meer over weten om zo zelf keuzes te kunnen maken die hun levensomstandigheden verbeteren. Een lokale sociale werker geeft de workshops in het Hindi, met aandacht voor hun culturele waarden.


Voor 100 € biedt u één maand gratis en kwalitatieve kinderopvang aan voor al onze weefsters met jonge kinderen. Gemiddeld zijn er 10 kindjes per dag. Met dit bedrag wordt een opvoedster betaald en kan er voldoende stimulerend speelgoed aangekocht worden. Zonder kinderopvang blijven deze kinderen vaak rondhangen in het dorp, zonder toezicht of stimulatie. We willen deze opvang graag het hele jaar rond voorzien, zodat de moeders zonder zorgen kunnen komen werken.


Dankzij jouw steun kunnen vrouwen opgeleid worden tot zeer ervaren weefsters, een unicum voor vrouwen in India. Dankzij jouw steun maken zij prachtige producten die Solid, tot bij de juiste klanten brengt. Zo nemen deze vrouwen een eerlijk inkomen mee naar huis en kunnen zij sterke beslissingen maken! Zo garandeer jij de toekomst van het atelier in India in deze woelige tijden. Beter gezegd: zo garandeer jij de toekomst van 45 Indische vrouwen en hun gezinnen.
 

bottom of page